UKK - usein kysytyt kysymykset

Voiko meille tulla etukäteen katsomaan koiria?

Kyllä. Meille saa tulla etukäteen Kalkkisiin Mervin sekä Keravalle Jonnamaaritin luo katsomaan koiria ja tutustumaan rotuun. Tapaamme mielellämme mahdollisia uusia kasvatin omistajia.

 

Mitä pentupakettiin kuuluu?

Meiltä saa Mustin ja Mirrin, Nutrolinin sekä Vipstoren pentupaketit. Pentupaketit sisältävät vaihtelevasti ruokaa, ruokakupin/vesikupin, leluja, esitteitä ym. Meiltä saat myös erikseen mukaan pennunhoito-ohjeet sekä kasvattajan elinikäisen tuen.

 

 

Rekisteröidäänkö pennut Suomen Kennelliittoon?  

Kyllä, kaikki pennut rekisteröidään aina Suomen Kennelliittoon. Eläinlääkäri myös tarkastaa ja siruttaa pennut ennen luovutusta.

 

Tehdäänkö pennusta kirjallinen kauppasopimus?

Pennusta tehdään aina kirjallinen kauppasopimus, kauppasopimus on Kennelliiton sopimus koiran kaupasta: https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/sopimus-koiran-kaupasta.

 

 

Minkä ikäisenä pennut luovutetaan?

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon ikäisinä. Pennut voivat kasvaa ja kehittyä hyvinkin eri tahtiin ja haluamme seurata pentuja itse mahdollisimman pitkään.

 

Onko pentu rokotettu luovutushetkellä?

Luovutamme pennut aikaisintaan 8 viikon ikäisenä, joten pentua ei ole rokotettu ja rokotus kuuluu pennun uudelle omistajalle. Kuitenkin, jos myöheisemmässä vaiheessa luovutamme pennun niin noudatamme rokotusohjelmaa.

 

Sopiiko suomenlapinkoira/kleinspitz ensimmäiseksi koiraksi?

Kumpikin rotu sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi, haastavaa pentua me emme suosittele kuitenkaan ensimmäiseksi koiraksi.    

 

Haukkuvatko kleinspitzit/suomenlapinkoirat paljon?

Kleinspitz on hyvinkin haukkuherkkä rotu, yksilöllisiä eroja kuitenkin on ja koulutuksella on myös merkitystä.

Suomenlapinkoiraa emme sanoisi kovinkaan haukkuherkäksi roduksi oman kokemuksemme perusteella, mutta lappalaisissakin on yksilöllisiä eroja.

 

Täytyykö pentua viedä näyttelyihin?

Pentua ei tarvitse viedä näyttelyihin, jos ei itse niin halua, Jos näyttelyinnostusta kuitenkin löytyy niin autamme mielellämme harrastuksen alkuun pistämisessä, näyttelyihin kunnostamisessa ja esittämisessä.